Tradycyjne Bułeczki Na Gorąco
Tradycyjne bułeczki na gorąco to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, wodę, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Hot Cross Buns, Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłym mleku. W dużej misce, połączyć jajka, masło, cukier, sól, przyprawy, mieszanki drożdży i 3 szklanki mąki; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka. Wymieszać z porzeczkami, rodzynkami i wystarczającą ilością pozostałej mąki do utworzenia miękkiego ciasta (ciasto będzie lepkie).
Obrócić na mąkę; zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić i uformować na 30 kulek.
Miejsce 2 w. na nasmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć ręcznikami kuchennymi; odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 30-45 minut. Rozgrzej piekarnik do 375°.
Za pomocą ostrego noża wytnij krzyż na górze każdej bułki. W małej misce ubij żółtko i wodę; umyj wierzchy.
Piec 15-20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu, aby lekko ostygnąć.
W przypadku lukru wymieszaj cukier cukierniczy i wystarczającą ilość mleka, aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Rura krzyż na górze każdej bułki.