Tradycyjne Bahrajńskie Kurczaki Machboos / Machbous
Tradycyjne Bahrajńskie kurczaki Machboos / Machbous to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. 82 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ryż basmati, liście kolendry, kminek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tradycyjna Zupa Z Kurczaka, Supped-Up Tradycyjny Rosół Z Makaronem, oraz Al Kabsa - tradycyjny saudyjski ryż i kurczak.
Instrukcje
Podgrzać wodę i odstawić na bok. W małej misce, wymieszać buharat, kurkuma, kminek, i kardamon razem i dodać do mieszaniny jedną łyżeczkę soli.
Połowę mieszanki przypraw posypać połówkami kurczaka.
Rozgrzać olej na dużej patelni, podsmażyć cebulę na złoty kolor, następnie dodać do pieprzu i czarnych limonek-w każdej limonce trzeba zrobić dziurę.
Dodać kurczaka do mieszanki cebuli i odwrócić go kilka razy na patelni.
Posypać kurczaka łyżeczką cynamonu i resztą zmieszanych przypraw. Obrócić zawartość razem tak kurczaka jest pokryta przyprawami, przykryć patelnię i niech gotować na średnim ogniu przez 3 protokół.
Dodać czosnek, posiekany imbir i kostki pomidora na patelni i odwrócić składniki na patelni kilka razy. Przykryć ponownie przez 3 minuty na średnim ogniu.
Posypać resztą soli i wlać na nią wodę, gdy jest jeszcze gorąca.Przykryć patelnię i niech gotować przez około 1 godzinę, lub aż kurczak jest gotowane.
Dodać kolendrę na 5 minut przed wyjęciem kurczaka z wywaru na patelni. Podczas gotowania kurczaka dobrze umyć ryż i moczyć przez 10 minut w zimnej wodzie, a następnie odcedzić.
Wyjmij kurczaka z patelni i połóż na blasze piekarnika, posmaruj olejem i posyp resztą proszku cynamonowego i grilluj w piekarniku, aż kurczak będzie złoty.
Dodaj ryż do wywaru z kurczaka, wymieszaj, a następnie gotuj na małym ogniu, aż ryż wchłonie wywar i będzie prawie gotowy.
Ryż posypać wodą różaną i sokiem z cytryny, a na wierzch położyć kawałki masła. Przykryć patelnię i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Podawać ryż na dużym talerzu i umieścić połówki kurczaka z grilla na górze.