Tosty sezamowo-miodowe Gelato
Ten przepis służy 2. Jeśli 2,67 zł za porcję spada w budżecie, tosty sezam i lody miodowe może być wielki bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 981 kalorii, 15g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Soban w sosie z sezamu, Soba z pieczonym sosem sezamowym, oraz Prażone Lody Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce; odstaw na bok.
Umieść 2 1/4 szklanki mleka, śmietany, miodu, syropu kukurydzianego, oleju sezamowego i soli w średnim rondlu na średnim ogniu i gotować, ubijając często, aż mieszanina zacznie parować, ale nie dojdzie do wrzenia, o 15 protokół.W międzyczasie połącz pozostałe 1/2 szklanki mleka, skrobię kukurydzianą i suche mleko w małej misce i ubijaj, aż będą gładkie, a suche składniki się rozpuszczą.Gdy mieszanina w rondlu jest gotowa, ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając łyżką lub gumową szpatułką, aż zgęstnieje, o 8 protokół.
Wlać mieszaninę przez sitko do miski i wyrzucić zawartość Sitka. Naciśnij arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię mieszaniny, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do całkowitego schłodzenia, co najmniej 4 godziny.W międzyczasie umieścić nasiona sezamu na małej patelni na średnim ogniu i grzać, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż pachną, około 2 do 3 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.Zamrozić bazę lodów w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są nadal w misce Maszyny do lodów, złóż zarezerwowane nasiona sezamu za pomocą gumowej szpatułki.
Podawać natychmiast na miękkie lody lub przenieść mieszaninę do hermetycznego pojemnika i zamrozić do stałej. Pozostawić lody w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem, jeśli są zamrożone.