Tosty Polenta z cebulą balsamiczną, pieczoną papryką, fetą i tymiankiem
Jeśli 26 centów za porcję zapada w budżecie, tosty Polenta z cebulą balsamiczną, pieczoną papryką, fetą i tymiankiem mogą być spektakularne bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Balsamiczny Tymianek Cała Pieczona Cebula, Pieczona papryka, Grillowana cebula i sałatka z serem Feta, oraz Mini Farfalle z pieczoną papryką, cebulą, fetą i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 20 minut, często mieszając. Wymieszać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła. Łyżka polenta do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Masło
Woda
Sól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju i pozostałą 1 łyżkę masła; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
4
Dodać czosnek; podsmażyć 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
5
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczka soli, cebula, i gałązka tymianku; smażyć 3 minuty lub aż cebula zacznie mięknąć. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 30 minut lub aż cebula jest bardzo delikatna, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Tymianek
Sól
6
Dodać ocet; gotować 5 minut, często mieszając. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Tymianek
7
Odwróć polentę na deskę do krojenia; pokrój na 16 kwadratów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Cut każdy kwadrat na pół po przekątnej.
9
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Lekko pokryć Trójkąty polenta sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj 16 Trójkąty na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałymi trójkątami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Podzielić mieszankę cebuli, papryka i feta równomiernie między Trójkąty.