Tosty francuskie z ajerkoniakiem z kompot żurawinowo-jabłkowy
Tosty francuskie z ajerkoniakiem z kompot żurawinowo-jabłkowy może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 398 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogi posiłek dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, bochenek chleba wiejskiego, zakupiony ajerkoniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 40%. Spróbuj Tosty francuskie z ajerkoniakiem z kompot żurawinowo-jabłkowy, Tosty francuskie z kompotem gruszkowo-żurawinowym, oraz Maślanka panettone francuskie tosty z kompot żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić w dużej misce.
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie w dwóch szklanych naczyniach do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Na chleb wlać budyń, dzieląc równo. Przykryć naczynia i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 232°. masło 2 duże obramowane blachy do pieczenia z roztopionym masłem. Za pomocą szpatułki przenieść kromki chleba do przygotowanych blach do pieczenia.
Pieczywo posmarować pozostałym roztopionym masłem.
Piec 10 minut. Odwróć kromki chleba i piec, aż złoty kolor i chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku, o 6 minut dłużej.
Umieść 2 Francuskie plastry tostów na każdym z 8 talerzy. Obficie obsypać cukrem pudrem; podawać z kompot żurawinowo-jabłkowym