Tosty francuskie Nadziewane czekoladą i truskawkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj tostów francuskich nadziewanych czekoladą i truskawkami. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 277 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz chleb kanapkowy, częściowo odtłuszczony ser ricotta, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Czekoladowe tosty Nadziewane mascarpone z syropem truskawkowym, Tosty Francuskie Nadziewane Truskawkami, oraz Tosty Francuskie Nadziewane Truskawkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce, ubić razem jajka, mleko i wanilia. Odstawić.
Umieść 1 łyżkę ricotty na środku 4 kawałków chleba i rozłóż lekko. Wymieszać z około 6 plastrami truskawek i łyżeczką czekoladowych chipsów. Przykryj każdy innym kawałkiem chleba, aby zrobić "kanapkę".
Spryskaj dużą patelnię nonstick lub patelnię sprayem do gotowania i rozgrzej. Ostrożnie zanurz każdą z "kanapek" w mieszaninie jajek, aż do całkowitego zwilżenia. Następnie umieścić na patelni i gotować na średnim ogniu przez 3 do 4 minut na stronę, aż Na zewnątrz jest złoty kolor, a środek jest ciepły i czekolada topi się.
Transfer do miejsc serwowania. Na wierzch polać pozostałymi truskawkami i posypać cukrem cukierniczym.