Toskański Pieczony kurczak i fasola
Toskański Pieczony kurczak i fasola to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, pomidory z puszki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Rozmaryn-kurczak balsamiczny, toskańska Fasolka po pieczeniu i szpinak Pota, Tuscan Stovetop Baked Beans, oraz Parmezan pieczona Polenta z toskańską białą fasolą.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Pokrój kurczaka na 2 połówki piersi, 2 pałeczki i 2 uda. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować boczek w 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu, aż ostry.
Usunąć boczek z patelni; posiekać i odstawić, zastrzegając kapiele na patelni.
Dodać kawałki kurczaka zarezerwowane kapie na patelni; gotować przez 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić.
Dodaj cebulę i 1/8 łyżeczki soli na patelnię; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 5 minut lub aż cebula zacznie brązowieć. Wymieszać z boczkiem, szpinakiem, rozmarynem, fasolą i pomidorami; zdjąć z ognia. Ułożyć kawałki kurczaka na wierzchu; piec, odsłonięty, w 350 przez 40 minut. Wyrzucić skórę przed podaniem.