Toskańskie Duszone Żeberka

Toskańskie Duszone Żeberka
Toskańskie duszone żeberka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 34g białka, oraz 87 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.13 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka średnio pokrojonej w kostkę marchwi, żeberka wołowe, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. w holenderskim piekarniku 8-quart, ogrzać 2 Tbs. oleju na średnim ogniu. Żeberka doprawić 2 łyżeczkami. sól i 1 łyżeczka. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dodaj połowę żeber do garnka (lub tyle, ile będzie pasować bez nakładania), i gotować, obracając szczypcami, aż ładnie rumiane ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Przenieś żebra na talerz i powtórz z pozostałymi żebrami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
4
Wylać z patelni wszystko oprócz cienkiej warstwy tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj pozostałe 1 Tbs. olej, marchew, cebula i koper włoski na patelnię. Sezon z 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni, aż warzywa są miękkie i lekko rumiane, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać tymianek, czosnek, papryka, kolendra, i anchois, i gotować, mieszając, aż dobrze rozłożone i pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Wlać 1/2 szklanki czerwonego wina do garnka i gotować, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka, aż płyn zmniejszy się do około 2 Tbs., około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Przenieś wszystkie żeberka (i wszelkie soki, które się nagromadziły) z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Wlać 1-1 / 2 szklanki wody, pomidory, bulion wołowy, a pozostałe 1/2 szklanki czerwonego wina na żebra i za pomocą szczypiec, ułóż żebra tak równomiernie, jak to możliwe i nie więcej niż dwie warstwy głęboko.Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Gotować, obracając żeberka szczypcami około co 40 minut, aż będą widłowe, około 2-3 / 4 godzin. (Mięso może odpadać z większości kości w połowie gotowania; nie oznacza to, że żeberka są w pełni miękkie.) Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Żeberka podawać z sosem, posypanym posiekaną natką pietruszki. Zrób wskazówki do przodu najlepiej dusić krótkie żeberka dziennie (lub co najmniej kilka godzin) z kilku powodów. Po pierwsze, pozwala to schłodzić SOS, dzięki czemu można go dokładnie odtłuszczać. Ponadto smaki stają się lepsze tylko z czasem. Aby podgrzać, ułóż mięso ciasno w naczyniu do pieczenia, przykryj folią i włóż do piekarnika 177°. Podgrzej sos na płycie kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Kalorie
1
450, tłuszcz
2
25, Kalorie Tłuszczowe
1
220, Tłuszcze Nasycone
2
8, białko
3
35, Tłuszcz Jednonienasycony
4
11, węglowodany
5
630, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
10, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn