Tortille Z Mąki Bezglutenowej

Tortille Z Mąki Bezglutenowej
Przepis bezglutenowe mąki tortille może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 40 minut. Ta przystawka ma 90 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 28219 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, skrobia z tapioki, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tortille Z Mąki Bezglutenowej, Tortille z mąki bezglutenowej + gratisy, oraz Tortille Z Mąki Pełnoziarnistej - Bezglutenowe I Wegańskie & Teraz Paleo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić razem mąkę z białego ryżu, skrobię z tapioki, cukier granulowany, gumę ksantanową, proszek do pieczenia i sól. Używając rąk, pokrój skracanie na mąkę z ruchem podobnym do przyciągania. Nie powinny pozostać żadne duże kawałki skracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodać 1/2 szklanki wody. Wymieszaj ciasto za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto będzie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Dodać dodatkowe 1/4 szklanki wody. Mieszaj. Jeśli ciasto zacznie trzymać się razem, zatrzymaj się. Jeśli ciasto pozostaje suche, dodawać wodę, 2 łyżki na raz, aż będzie trzymało się razem, ale nie jest mokre. To dobry pomysł, aby poczuć ciasto podczas dodawania wody. Powinno być wilgotne, a nie mokre.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Włączyć ciasto na obficie biały ryż mąki blat. Zacznij ugniatać ciasto, aż będzie gładkie. Nie powinien przyklejać się do rąk ani być mokry. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj łyżkę wody. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, zagnieść w dodatkowej mące. Aby przetestować konsystencję, uszczypnij obfitą łyżkę stołową i rzuć ją między dłonie. Ciasto powinno łatwo formować kulkę i nie przyklejać się do rąk. Ciasto przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Ciepła 10-calowa Patelnia żeliwna na średnim ogniu. Wyłóż tortillę z plastikową torbą, którą rozciąłeś z dwóch stron. Mąkę plastikową torebkę z białą mąką ryżową. Szczypta około dwóch łyżek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Zwiń w kulkę i umieść w tortilla press. Spłaszczyć ciasto w prasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Usunąć Jeśli ciasto wydaje się grube, oderwij plastikową torebkę z tortilli, odkurz niewielką ilością białej mąki ryżowej, przykryj i lekko rozwałkuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
8
Zwiększenie ciepła patelni do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Ciepła, aż patelnia zacznie lekko palić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wyjmij tortillę z plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
11
Miejsce w gorącej patelni. Gotować przez około trzy minuty. Tortilla powinna być lekko brązowa. (Jako pierwsza tortilla gotuje, zacznij wyciskać następną tortillę.) Flip i gotować dodatkową minutę lub dwie. Druga strona nie będzie tak brązowa. Natychmiast przenieść gorącą tortillę na talerz. Przykryj ręcznikiem. Powtarzaj proces, aż całe ciasto zostanie użyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Tortille najlepiej serwować od razu. Można je jednak przechowywać na noc w szczelnej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
13
Podgrzać przed podaniem, aby zmiękczyć.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn