Tortille w sosie z Czarnej Fasoli
Tortille w sosie z czarnej fasoli może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka fasoli, olej kukurydziany, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tortille w sosie z Czarnej Fasoli, Enfrijoladas (tortille kukurydziane w sosie z Czarnej Fasoli), oraz Zupa z czarnej fasoli z chrupiącymi tortillami.
Instrukcje
Fasolę umieścić w dużym dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć o 2 cale.
Dodaj 1/2 szklanki cebuli, epazote, smalec, czosnek, i anyż; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są po prostu przetargu, dodając więcej wrzącej wody przez kubki, jeśli mniej niż 1 cal wody obejmuje fasoli, i mieszając od czasu do czasu, o 1 godzinę (fasola powinna mieć soupy konsystencji). Fasolę obficie przyprawić solą; nadal gotować na wolnym ogniu, aż będzie bardzo miękka, o 15 minut dłużej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić, przykryć i schłodzić. Rozgrzej fasolę przed kontynuowaniem.)
Odsączyć fasolę, rezerwując płyn do gotowania fasoli.
Umieścić 3 szklanki fasoli (około połowy) i 1 1/2 szklanki Bean gotowania cieczy w blenderze. Puree aż będzie gładkie.
Przełożyć sos do dużego rondla. Powtórzyć z pozostałą fasolą i płynem do gotowania fasoli (w razie potrzeby uzupełnić wodą). Doprawić sosem solą i pieprzem. Doprowadzić sos na wolnym ogniu; zmniejszyć ogień i utrzymać ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1 tortilla i ciepła 20 sekund. Używając szczypiec, przekręć tortillę i gotuj, aż zacznie bąbelkować i zmięknie, o 20 sekund dłużej. Tortillę zanurzyć w ciepłym sosie fasolowym.
Tortillę umieścić na talerzu; złożyć na ćwiartki. Powtórz z pozostałymi tortillami i sosem, układając 3 złożone tortille na środku każdego z 6 talerzy. Łyżka dodatkowego sosu fasolowego. Top z serem, pozostałe 1/2 szklanki cebuli, kolendra, i crema, następnie marynowane jalapeño chile pół.
* Wyhodowany krem meksykański o lekko orzechowym smaku i konsystencji cienkiej kwaśnej śmietany.