Nadziewane tortille z dwoma sosami to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, tortille kukurydziane, nasiona dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Tortille nadziewane z dwoma sosami, Grillowane Guacamole Nadziewane Tortille, oraz Tortille Nadziewane jabłkiem i cynamonem.
Instrukcje
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Wrzucić pomidory z 1 łyżką oleju w płytkiej patelni do pieczenia i broil 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż zmiękną i skórki są zwęglone w miejscach, 15 do 20 minut łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Zmiksuj pomidory, wodę, cebulę, czosnek, ocet, chile i 1 łyżeczkę soli w blenderze na gładką masę (ostrożnie z gorącymi płynami).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Ocet
Czosnek
Papryka Chili
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie dodać sos i dusić, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
1
Toast pestek dyni w suchym 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż wszystkie nasiona rozszerzyły się, ale nadal są zielone, 5 do 8 protokół.
Grubo posiekać 1/4 szklanki pestek dyni i odstawić. Przynieś wodę, epazote, cebulę, czosnek i 1 1 / 4 łyżeczki soli do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać tę mieszaninę z pozostałymi 1 3/4 szklankami pestek dyni w 2 partiach w oczyszczonym blenderze, aż będzie gładka (ostrożnie z gorącymi cieczami), około 5 minut, przenosząc do ciężkiego średniego rondla. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Epazote
Czosnek
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Cukinię i cebulę ugotować w 2 łyżkach oleju na ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż zmiękną, 10 do 15 minut. Wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Pieprz
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać jajka, delikatnie podrzucając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
1
Rozgrzać pozostały olej filiżanki w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie smażyć tortille, 1 na raz, obracając się raz szczypcami, aż zmiękną (nie chrupiące lub rumiane), 5 do 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
2
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć, zacierając obie strony, a następnie układać tortille, aby zachować wilgotność.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. 3. z 1 tortillą na raz, zanurz w sosie z pestek dyni, aby obustronnie pokryć, a następnie przełożyć na talerz. Łyżka 2 do 3 łyżek jaj wypełniających środek tortilli, następnie zwinąć i ułożyć w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Dynia
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Rolka
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
4
Przykryć folią i piec do nagrzania przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
5
W międzyczasie podgrzać sosy na małym ogniu, często mieszając sos z pestek dyni, aż będzie gorący. (Cienki sos z pestek dyni z wodą, jeśli jest bardzo gęsty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
SOS
Woda
6
Top papadzules z sosem z pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
SOS
7
Posypać posiekanymi pestkami dyni i podawać sos pomidorowy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Sos Pomidorowy
1
Sosy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygną, a następnie przykryć. Ciepły sos z pestek dyni przed zanurzeniem tortilli.