Tortille nadziewane z dwoma sosami

Tortille nadziewane z dwoma sosami
Nadziewane tortille z dwoma sosami to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, tortille kukurydziane, nasiona dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Tortille nadziewane z dwoma sosami, Grillowane Guacamole Nadziewane Tortille, oraz Tortille Nadziewane jabłkiem i cynamonem.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Wrzucić pomidory z 1 łyżką oleju w płytkiej patelni do pieczenia i broil 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż zmiękną i skórki są zwęglone w miejscach, 15 do 20 minut łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Zmiksuj pomidory, wodę, cebulę, czosnek, ocet, chile i 1 łyżeczkę soli w blenderze na gładką masę (ostrożnie z gorącymi płynami).
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie dodać sos i dusić, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Toast pestek dyni w suchym 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż wszystkie nasiona rozszerzyły się, ale nadal są zielone, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
NasionaNasiona
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć do miski, aby lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Grubo posiekać 1/4 szklanki pestek dyni i odstawić. Przynieś wodę, epazote, cebulę, czosnek i 1 1 / 4 łyżeczki soli do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać tę mieszaninę z pozostałymi 1 3/4 szklankami pestek dyni w 2 partiach w oczyszczonym blenderze, aż będzie gładka (ostrożnie z gorącymi cieczami), około 5 minut, przenosząc do ciężkiego średniego rondla. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
EpazoteEpazote
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Cukinię i cebulę ugotować w 2 łyżkach oleju na ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż zmiękną, 10 do 15 minut. Wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać jajka, delikatnie podrzucając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
1
Rozgrzać pozostały olej filiżanki w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie smażyć tortille, 1 na raz, obracając się raz szczypcami, aż zmiękną (nie chrupiące lub rumiane), 5 do 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
2
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć, zacierając obie strony, a następnie układać tortille, aby zachować wilgotność.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. 3. z 1 tortillą na raz, zanurz w sosie z pestek dyni, aby obustronnie pokryć, a następnie przełożyć na talerz. Łyżka 2 do 3 łyżek jaj wypełniających środek tortilli, następnie zwinąć i ułożyć w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
DyniaDynia
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przykryć folią i piec do nagrzania przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
W międzyczasie podgrzać sosy na małym ogniu, często mieszając sos z pestek dyni, aż będzie gorący. (Cienki sos z pestek dyni z wodą, jeśli jest bardzo gęsty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
SOSSOS
WodaWoda
6
Top papadzules z sosem z pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
SOSSOS
7
Posypać posiekanymi pestkami dyni i podawać sos pomidorowy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Sos PomidorowySos Pomidorowy
1
Sosy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygną, a następnie przykryć. Ciepły sos z pestek dyni przed zanurzeniem tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
DyniaDynia
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn