Tortelloni di Fagioli: Tortelloni Nadziewane fasolą
Tortelloni di Fagioli: Bean Filled Tortelloni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,22 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 50g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1242 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, jaj, fasoli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oh! I Love You So, Tortelloni-o ' s, Tortelloni Kebobs, oraz Ricotta Tortelloni podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć na noc w dużej ilości zimnej wody do przykrycia.
Fasolę odcedzić i przykryć dużą ilością świeżej wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotuj fasolę na średnim ogniu przez 1 1/2 godziny, aż fasola zostanie łatwo zmiażdżona widelcem.
Fasolę odsączyć, dodać czosnek, rozmaryn, oliwę z oliwek, ricottę oraz sól i pieprz, do smaku, a mieszankę fasoli i sera rozgnieść widelcem lub w misce robota kuchennego.
Mieszanina powinna być giętka, ale nie całkowicie jednorodna. Odłóż na bok.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić razem jajka i olej i rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z deski, zeskrobaj i wyrzuć wszelkie resztki. Lekko odśwież deskę i kontynuuj ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Ciasto makaronowe podzielić na 3 kulki o jednakowej wielkości i rozwałkować każdą do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Wytnij każdy arkusz na 4-calowe kwadraty.
Umieść łyżkę mieszanki fasoli na środku każdego kwadratu. Złóż każdy kwadrat na pół, od rogu do rogu, tworząc trójkąt, a następnie złóż pozostałe rogi, aby się spotkać i uformuj tortelloni.
Tortelloni ułożyć na blaszce posypanej mąką, aż będzie gotowa do ugotowania.
Doprowadzić 6 litrów wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 14 do 16-calowej patelni saute podgrzewaj masło na średnim ogniu, aż się spieni i opadnie.
W międzyczasie upuść tortelloni we wrzącej wodzie i gotuj 2 minuty.
Makaron odcedzić, zastrzegając płyn do gotowania i dodać do patelni z masłem.
Dodaj liście tymianku i odrobinę wody do gotowania makaronu i wrzuć na duże ciepło przez 1 minutę, aby pokryć i zemulgować. Makaron podzielić równomiernie na 4 rozgrzane miseczki do makaronu, na każdej porcji zetrzeć ser i podawać od razu.