Torta di Fregoletti
Torta di Fregoletti może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 1151 kalorii, 26g białka, oraz 48 g tłuszczu. Mieszanka mleka, kirsch, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), Szynka i Cheddar Torta, oraz Tijuana Torta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. Posmaruj i mąkę arkuszem ciastek.
W mikserze umieść mąkę, masło, mleko i cukier i wymieszaj z nasadką do wymieszania, około 1 minuty.
Dodać migdały, orzechy włoskie, proszek do pieczenia i kirsch i jajka i miksować jeszcze 1 minutę. Obrócić ciasto na deskę i ugniatać 30 sekund, aż lekko jędrne. Uformować na okrągło i ułożyć na blasze do pieczenia.
Pędzel z pozostałym ubitym jajkiem i piec 25 do 30 minut, aż światło złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.