Torta de Papa z łososiem (placek ziemniaczany z łososiem)
Torta de Papa z łososiem (placek ziemniaczany z łososiem) to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sałaty lodowej, cebuli, likieru pisco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Torta jajeczna z serem łososiowym z koperkiem i papryką, Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, oraz Pieczony łosoś na cieście ziemniaczanym, zwiędły szpinak w sosie Dijon.
Instrukcje
Łososia opłukać i pokroić na 4 równe kawałki.
Umieścić na 8-lub 9-calowej patelni kwadratowej.
Posypać rozmarynem i skórką z cytryny, następnie skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i pisco. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia; od czasu do czasu odwracać rybę.
W międzyczasie wlać do dłoni około 1 łyżeczki oliwy z oliwek, następnie natrzeć oliwą chiles i cebulę.
Rozłóż warzywa na 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec, aż chiles mają czarne plamy i cebuli są zabarwione brązowym, 25 do 30 minut; włączyć od czasu do czasu.
Ostudzić 15 minut, a następnie usunąć skórki chile; wyciągnąć łodygi i wyrzucić nasiona.
Pokrój chiles na paski o szerokości 1 1/2 cala.
Uformuj tłuczone ziemniaki na 4 równe paszteciki (tortas de papas). Natrzyj lekko 12-calową patelnię nieprzywierającą oliwą z oliwek. Ustaw patelnię na średnim ogniu; gdy jest gorąca, połóż paszteciki na patelni; brązowy z każdej strony, obracając raz za pomocą małej szpatułki, aby popchnąć patty na szeroką szpatułkę, łącznie około 8 minut.
Przełożyć na blachę lub patelnię; ogrzać w piekarniku 400 do 20 minut.
Podczas placki ziemniaczane brązowy, umieścić łososia, Odkryte, w tym samym piekarniku 400 i piec, aż różowy kolor ryb jest nawet do środka (wyciąć do badania), 15 do 18 minut; baste kilka razy z soków patelni.
Na każdym talerzu ułożyć tortę de papa, na wierzchu ułożyć kawałek łososia i obłożyć cebulą i chiles. Następnie górną każdą porcję równo z sałatą, queso fresco, crema fresca i awokado.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Parowanie win: musujący szampan brut z wysokim odsetkiem Pinot Noir, taki jak Korbel Natural Sonoma County Champagne, Rosyjska dolina rzeki.