Tort z lepkim masłem IV
Lepki Butter Cake IV może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 344 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ekstrakt z wanilii, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Lepki (Z Mniejszą Ilością) Placek Maślany, Ciasto Z Lepkim Masłem, oraz Ciasto Z Lepkim Masłem.
Instrukcje
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłym mleku.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Przygotować słodkie ciasto przez kremowanie 1/4 szklanki cukru ze skracaniem i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać 1 jajko i ubić mikserem elektrycznym na minutę, aż dobrze się wymieszają.
Dodać 2 1/2 szklanki mąki, mieszaniny drożdży i 1 łyżka wanilii.
Wymieszać trzy minuty hakiem ciasta lub rękami. Ciasto obrócić na obsypanej mąką desce i zagniatać przez minutę.
Umieścić w lekko nasmarowanej misce, przykryć ręcznikiem i ustawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę.
Gdy ciasto rośnie, przygotować lepkie masło polewa: w dużej misce, połączyć 2 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka masła i szczyptę soli.
Dodaj 1 jajko i syrop kukurydziany.
Wymieszać wystarczająco, aby włączyć.
Dodaj 2 1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczka wanilii.
Dobrze wymieszać i odstawić.
Ciasto podzielić na dwie części.
Umieść każdy na smarowanej 9 calowej okrągłej patelni do ciasta. Zagniatane krawędzie w połowie boków patelni, aby utrzymać lepką polewę masła przed uruchomieniem się pod spodem. Po rozłożeniu ciasta, dziurkuj w cieście widelcem, aby nie bulgotało podczas pieczenia.
Podziel lepki polewa masło na dwie równe części.
Rozłóż ciasto na każdej patelni.
Odstawić ciasto na 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku 30 minut. Nie przesadzaj; polewa powinna pozostać lepka. Po ostygnięciu ciasta posypać cukrem cukierniczym.