Tort z lat 50-tych
Black Out ciasto z lat pięćdziesiątych może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier cukierniczy, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, oraz Tort Czarna Dalia.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwie 9-calowe patelnie. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli przesiać. Odstawić. W osobnej małej misce stopniowo mieszaj 1 szklankę mleka w 1/3 szklanki kakao, a następnie ubijaj, aż mieszanina będzie gładka.
W dużej misce, śmietany razem 1/2 szklanki masła, 1/4 szklanki skracania i 2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste.
Dodaj 3 jajka po kolei, dobrze ubijając z każdym dodatkiem, a następnie wymieszaj 1 łyżeczkę wanilii.
Dodać mieszankę mąki na przemian z mieszaniną mleka; dobrze ubić.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanych patelniach.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub do momentu, gdy warstwy kurczą się z boków patelni, a wierzchołki odrastają po delikatnym naciśnięciu opuszkiem palca. Ciasto jest gęste i wilgotne, więc należy uważać, aby nie przesadzić. Schłodzić warstwy w patelniach przez 10 minut, a następnie ostrożnie odwrócić je na stojaki i całkowicie ostudzić.
Aby zrobić nadzienie: w małej misce, ubij razem 2/3 szklanki cukru, 2 łyżki skrobi kukurydzianej i 1/4 łyżeczki soli. W rondlu na średnim ogniu połączyć 1 1/2 szklanki mleka z mieszaniną cukru.
Dodaj 3 kwadraty posiekanej czekolady i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Gotować, aż mieszanina będzie gęsta i bąbelkowa, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Wlać do miski i przykryć folią bezpośrednio na powierzchnię, aby pudding nie tworzył skóry. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Aby lukier: w średniej misce, ubij 1/2 szklanki masła, 1 1/2 łyżeczki wanilii i 3 jajka, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać cukier cukierników dwie łyżki na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat w roztopionej czekoladzie, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w lodówce przez 15 minut podczas napełniania ciasto.
Aby złożyć ciasto: za pomocą długiego ząbkowanego noża, pokroić każdą warstwę na pół poziomo, tworząc 4 warstwy.
Rozprowadzić nadzienie pomiędzy 3 warstwami ciasta. Ciasto mrozić lukrem, a następnie kruszyć pozostałą warstwę ciasta. Przykleić okruchy na całą matową powierzchnię ciasta.
Posypać resztki okruchów na wierzchu ciasta. Przechowywać w chłodnym miejscu i podawać w ciągu 24 godzin.