Tort weselny-zingy lemon
Tort weselny-zingy cytryna może być tylko deser szukasz. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 205 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz złoty cukier, mąkę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 112 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Ślub wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Weselny Cytrynowo-Malinowy, Tort weselny z białej czekolady i cytryny, oraz Lemon Kissed Wedding Cake Cookies.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C / Gaz
Przygotować wewnątrz i na zewnątrz 23cm puszki, jak wcześniej. Masło i cukier zmiksować, aż będą lekkie i puszyste, a następnie stopniowo ubijać jajka.
Dodaj łyżkę mąki, jeśli zacznie się dzielić. Dodać mąkę i szczyptę soli, a następnie skórkę z cytryny i sok.
Wymieszać łyżką do puszki i piec 1 godz. 35 min. lub do momentu, aż dobrze wyrośnie i złocisty, a włożony szaszłyk wyjdzie czysty. W międzyczasie przygotuj syrop, podgrzewając cukier, skórkę z cytryny i sok na małej patelni, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Gdy ciasto jest z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia, aż po prostu ciepłe, a następnie użyć szaszłyk do szturchnąć otwory w dół do dołu całego ciasta.
Wlać syrop, pozwalając mu całkowicie zanurzyć się po każdym dodaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie zawiń lub napełnij i oblodz ciasto. Niewypełnione ciasto zachowa się dobrze, jeśli owiniesz je pergaminem do pieczenia i folią spożywczą przez okres do 4 dni lub w zamrażarce przez okres do miesiąca.