Tort Urodzinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu urodzinowego. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki ciasto, soda oczyszczona, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest idealny do Urodziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny), oraz Najlepszy Tort Urodzinowy.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do pieczenia. Dno garnków wyłożyć papierem woskowym lub pergaminem; pokryć papierem sprayem do pieczenia. Każdą patelnię odkurzyć 1 łyżeczką mąki. Zważyć lub lekko łyżką 9 uncji mąki (około 2 1/4 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami (przez sól); dobrze wymieszać.
Miejsce 1/2 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Ubić w 2 łyżeczki wanilii.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojakach z drutu. Odwróć warstwy ciasta na stojaki; całkowicie ostudź. Wyrzucić papier woskowy.
Aby przygotować lukier, rozpuścić 1/4 szklanki masła i posiekanej czekolady w małym ciężkim rondlu na małym ogniu.
Dodaj mleko o niskiej zawartości tłuszczu, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Wyjąć z ognia; przenieść do dużej miski do mieszania i przykryć powierzchnię mieszaniny czekolady folią. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie całkowicie i lekko grube, o 30 protokół.
Stopniowo dodawać cukier puder, ubijając mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładki i błyszczący.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż lukrem 3/4 szklanki. Wierzch pozostałą warstwą ciasta. Nałożyć cienką warstwę lukru na całe ciasto. Pozostawić lukier do Ustawienia w lodówce około 30 minut.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Posypać krawędź z posypką cukierków, w razie potrzeby.
Niech ciasto stoi, aż lukier jest ustawiony.