Tort Tęczowy z Chmurami
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Rainbow Cake with Clouds. Jedna porcja zawiera 246 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 88 centów za porcję. Jeśli masz mieszankę do ciasta, ekstrakt waniliowy, fiolet i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Almond Rainbow Cake , Pan Fried Rainbow Trout i Rainbow trout with basil pea puree .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°. Natłuść i posyp mąką 10-calową foremkę do pieczenia w kształcie tuby. Przygotuj mieszankę do ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przełóż 1-1/3 szklanki ciasta na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadź.
Przełóż kolejne 2 łyżki ciasta do małej miski; odstaw.
Pozostałe ciasto podziel na sześć osobnych misek, barwiąc każdą z nich barwnikiem spożywczym, tak aby uzyskać: 2 łyżki fioletowego ciasta, 1/4 szklanki niebieskiego ciasta, 1/3 szklanki zielonego ciasta, 1/2 szklanki żółtego ciasta, 2/3 szklanki pomarańczowego ciasta i pozostałe ciasto czerwone.
Napełnij sześć małych plastikowych torebek przeznaczonych do kontaktu z żywnością ciastem w innym kolorze.
Wytnij mały otwór w rogu czerwonego worka na ciasto; wyciśnij szeroki pierścień na białym cieście do 1/2 cala od krawędzi patelni. Wyciśnij pierścień pomarańczowy na środku czerwonego pierścienia, pozostawiając trochę czerwieni widocznej po każdej stronie. Powtórz, wyciskając pozostałe kolory na środku poprzedniej warstwy, w kolejności tęczowych kolorów. (Każdy pierścień będzie węższy od poprzedniej warstwy.) Napełnij worek zarezerwowanym białym ciastem; wyciśnij tylko na fioletowy pierścień.
Piecz 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Ostudź całkowicie w blaszce na kratce.
Wyjmij ciasto z formy; połóż na talerzu do serwowania. W misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder i wanilię; ubijaj, aż powstanie miękka piana.
Podawać ciasto z chmurkami bitej śmietany.