Tort Tęczowy
Tęczowe ciasto to Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 817 kalorii. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz galaretkę jabłkową, proszek do pieczenia, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Tęczowe ciasto w słoiku, Tort Tęczowy, oraz Tort Tęczowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka trzy 9 calowe patelnie kwadratowe.
Jajka ubić w misce do uzyskania piany. Stopniowo ubić w 1 szklance cukru. Beat do jasnego koloru i grubości.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Złożyć do mieszaniny jaj.
W gorącym mleku wymieszaj wanilię i masło do rozpuszczenia. Złożyć mieszaninę mleka do ciasta. Podziel ciasto na 3 równe części do oddzielnych misek.
Dodać kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego na jedno ciasto. Wymieszać, aby wymieszać.
Rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Dodać kilka kropli żółtego barwnika spożywczego do innego ciasta. Wymieszać, aby wymieszać.
Rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Dodaj kilka kropli zielonego barwnika spożywczego do pozostałego ciasta. Wymieszać, aby wymieszać.
Rozprowadzić na pozostałej patelni. Podsumowując, zrób trzy różne kolorowe ciasta i wlej każdy do przygotowanej patelni.
Piec w piekarniku przez około 10 do 15 minut, aż włożony drewniany kilof wyjdzie czysty.
Odstawić 8 do 10 minut. Obróć się na stojaki do ostygnięcia.
Trim warstwy ciasta szorstkich krawędzi.
Wytnij każdą warstwę na 2 równe warstwy.
Rozgnieść jabłko lub galaretkę krabową widelcem.
Rozłóż trochę na 1 różową warstwę na tacy.
Rozprowadzić 1 zieloną warstwę galaretką i ułożyć na wierzchu.
Rozprowadzić żółtą warstwę galaretką i umieścić na zielonym pasku. Powtórz z pozostałymi 3 warstwami w tej samej kolejności, tworząc 6 warstw.
Rozprowadzić galaretkę na górze i po bokach, jeśli jest to preferowane, ale nie jest to konieczne. Przyciąć krawędzie w razie potrzeby.
1 białko jajka, 1/2 szklanki cukru, rozmrożone truskawki i 1/8 łyżeczki soli ułożyć na podwójnym kotle. Beat z ubijakiem elektrycznym dobrze wymieszać.
Umieścić na szybko wrzącej wodzie. Kontynuuj bicie, gdy gotuje, aż utworzą się sztywne szczyty, gdy trzepak zostanie podniesiony.
Wyjąć lukier z ognia i rozprowadzić na cieście.