Tort Truskawkowo-Orzechowy
Tort truskawkowo-orzechowy wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 343 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 16 i kosztuje $1.09 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, ekstraktu wanillanowego, ciężkiej śmietany do ubijania i cukru. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy obejmują Torte Orzechowe, Jabłko Orzech Torte, oraz Malinowy Tort Orzechowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. DNA linii dwóch natłuszczonych 9 cali. okrągłe formy do pieczenia z pergaminem; smar papier.
Umieść orzechy włoskie i 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym; pulsuj, aż orzechy zostaną zmielone. W małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Odłóż na bok mieszankę orzecha włoskiego i śmietanę.
W dużej misce ubij jajka i pozostały cukier na gęsty i cytrynowy kolor; ubij wanilię. W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszankę orzechów włoskich; złożyć na mieszankę jajeczną na przemian z bitą śmietaną.
Przenieś na przygotowane Patelnie.
Piec 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelniach 10 minut przed wyjęciem na ruszty; usuń papier. Ochłodzić całkowicie.
Do lukru w małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. W dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier, wanilię i sól, aż się połączą. Dodać bitą śmietanę.
Za pomocą długiego ząbkowanego noża pokrój każde ciasto poziomo na pół.
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj 1/2 szklanki lukru. Na wierzch drugą warstwą ciasta. Zarezerwuj 2 łyżki przetworów na truskawki; rozłóż połowę pozostałych przetworów na wierzchu ciasta do 1/2 cala krawędzi. Powtórz warstwy.
Zamrozić boki ciasta pozostałym lukrem. Aby uzyskać wzór splotu kosza, Uruchom małą przesuniętą szpatułkę wokół ciasta, aby utworzyć grzbiety, zatrzymując się i zaczynając w krótkich odstępach czasu. Ułóż truskawki na wierzchu. W kuchence mikrofalowej rozpuść zarezerwowane przetwory; posmaruj truskawki. Wstaw do lodówki do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Torte działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.