Tort Tiramisu

Tort Tiramisu
Przepis tiramisu ciasto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, żółtko, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Tiramisu, Tort Tiramisu, oraz Tort Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwie 92 calowe okrągłe patelnie do ciast i ustaw je na blasze do pieczenia.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.Ubij masło na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie miękkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodać cukier i ubić przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodaj jajka jeden po drugim, a następnie żółtko, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Beat w wanilii; zmniejszyć prędkość miksera do niskiej i dodać suche składniki na przemian z maślanką; zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby i wymieszać tylko, aż składniki znikną w cieście. Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i wygładzić szczyty gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Piec przez 28 do 30 minut, obracając patelnie w połowie. Po całkowitym upieczeniu ciasta będą złote i sprężyste w dotyku, a cienki nóż włożony do centrów wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić przez około 5 minut, następnie uruchomić nóż po bokach ciasta, rozpakować je i odkleić papierowe wkładki. Odwrócić i schłodzić do temperatury pokojowej po prawej stronie up.To przygotuj ekstrakt: wymieszaj proszek espresso i wrzącą wodę w małej filiżance, aż do wymieszania. Zestaw aside.To zrobić syrop:w małym rondlu wymieszać wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
Umieścić mascarpone, cukier, wanilia, i likier w dużej misce i ubijać tylko do wymieszane i gładkie.Pracując z mikserem stojącym z mocowaniem trzepaczki lub z mikserem ręcznym, ubijaj śmietanę, aż utrzyma jędrne szczyty. Przełącz na gumową szpatułkę i wymieszaj około jednej czwartej bitej śmietany do mascarpone. Złóż resztę bitej śmietany z lekkim touch.To Złóż ciasto: jeśli wierzchołki warstw ciasta są ukoronowane, użyj długiego ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, aby je wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
MascarponeMascarpone
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść jedną warstwę po prawej stronie do góry na tekturowym okrągłym lub talerzu do ciasta zabezpieczonym paskami wosku lub papieru pergaminowego. Używając pędzelka do ciast lub małej łyżeczki, namocz warstwę około jedną trzecią syropu espresso. Na warstwę nałożyć część kremu mascarpone-około 1 1/4 szklanki-i delikatnie wcisnąć posiekaną czekoladę do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
3
Drugą warstwę ciasta połóż na blacie i namocz wierzch połową pozostałego syropu do espresso, następnie obróć warstwę i umieść ją, nasączoną stroną w dół, nad nadzieniem. Wierzch ciasta namoczyć pozostałym syropem.Na lukier ubić od 1 do 1,5 łyżki pozostałego ekstraktu espresso do pozostałego nadzienia mascarpone. Smak lukier, jak przejść do zdecydować, ile ekstraktu chcesz dodać. Jeśli lukier wygląda tak, jakby to może być trochę zbyt miękkie, aby rozprzestrzeniać się na ciasto, naciśnij kawałek folii na jego powierzchni i przechowywać w lodówce przez 15 minut lub tak. Przechowywać w lodówce ciasto zbyt.Za pomocą długiej metalowej szpatułki lukierowej wygładzić lukier po bokach ciasta i na górze. Jeśli chcesz udekorować ciasto z ziaren espresso pokrytych czekoladą, wciśnij je do nadzienia, tworząc koncentryczne kręgi fasoli lub po prostu wkładając trochę fasoli do środka ciasta.Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny (lub do 1 dnia) przed podaniem - elementy potrzebują czasu na stopienie.Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna EspressoZiarna Espresso
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)amaretto, Kahlua lub brandy (użyłam Kahlua)amaretto, Kahlua lub brandy (użyłam Kahlua)2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie0(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1806 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 szklanki maślanki3/4 szklanki maślanki230Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki mąki tortowejfiliżanki mąki tortowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier cukierniczy przesianycukier cukierniczy przesiany1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów3largesjajajaja196Orzechy dowolne (posiekane)kubek cukru granulowanegokubek cukru granulowanego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCold heavy creamCold heavy cream2(zima)espresso w proszku instantespresso w proszku instant1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Kahlua (lub Amaretto)Kahlua (lub Amaretto)227Orzechy dowolne (posiekane)mascarponemascarpone0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych71Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekana, lub około 1/2 szklanki store-buyed Mini chocolate chipssłodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekana, lub około 1/2 szklanki store-buyed Mini chocolate chips796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata140Orzechy dowolne (posiekane)10 łyżek niesolonego masła, temperatura pokojowa10 łyżek niesolonego masła, temperatura pokojowa2(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)wrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn