Tort Sufletowy Z Ciemnej Czekolady
Ciasto Sufletowe z ciemnej czekolady może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z moich przepisów wymaga cukru pudru, żółtek jaj, cukru brązowego i cukru granulowanego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Tort Sufletowy Z Ciemnej Czekolady, Suflet Z Ciemnej Czekolady, oraz Suflet Z Ciemnej Czekolady są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Spód 9-calowej patelni sprężynowej z natryskiem do gotowania. Odstawić.
Połączyć 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1/2 szklanki brązowego cukru, wody i espresso w dużym rondlu; dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; dodać kakao, sól i czekoladki, mieszając trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Wymieszać Kahla i żółtka. Wymieszać z mąką; schłodzić do temperatury pokojowej. Odstawić.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej prędkości miksera, aż się spieni.
Dodaj 1/3 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszaniną białka jaja, jedną czwartą na raz. Łyżka do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie prawie czysty. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Wyjąć boki z patelni; przesiej cukier puder na ciasto.
W razie potrzeby udekoruj malinami i czekoladowymi lokami.
Uwaga: zamiast 1/3 szklanki mąki tortowej można zastąpić 1/4 szklanki mąki uniwersalnej.