Tort orzechowy z bitą śmietaną kawową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Torte orzechowego z bitą śmietaną. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajka, orzechy włoskie, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tort orzechowy z bitą śmietaną kawową (niskowęglowodanowy i bezglutenowy), Tort orzechowy trójwarstwowy z bitą śmietaną, oraz Borówkowy Tort Z Bitą Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. używając grubej tarki (z dużymi otworami), zetrzyj orzechy włoskie w procesorze.
Usuń tarcz, pozostawiając orzechy włoskie w misce procesora. Dopasuj procesor z metalowym ostrzem. Używając włączania/wyłączania, mielenie orzechów włoskich, aż drobno zmielone, ale nie pasty. Odstawić 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich do dekoracji.
Maślane dno (nie boki) ze sprężyny o średnicy 9 cali. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka w dużej misce, aż lekkie i puszyste, o 4 protokół. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając aż do dobrze wymieszanego. Pozostałe zmielone orzechy wymieszać z mieszaniną żółtkową. Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka w innej dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Białka złożyć w mieszaninę orzechów w 2 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Fajne 5 minut. Uruchom nóż między ciasto i boki patelni poluzować; usunąć boki patelni. Fajne ciasto całkowicie na stojaku (ciasto spadnie w środku). (Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, cukier puder, mieszankę kawy i wanilię w dużej misce, aż powstaną szczyty.
Na wierzch ciasta rozłóż bitą śmietanę z Kawy.
Posypać top z zarezerwowanych mielonych orzechów włoskich; ułóż połówki orzecha w środku ciasta.
Aby orzechy włoskie nie stały się pasty, najpierw użyj grubej tarcicy procesora, aby zetrzeć orzechy włoskie, a następnie wymień je na metalowe ostrze. Korzystając z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, nadal szlifować orzechy włoskie, aż zostaną drobno zmielone.