Ciasto oliwkowe z jagodami i Mascarpone wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. 48 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz jagody, skórkę z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z oliwą z ciemnej czekolady z jagodami i imbirem, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Świeże jagody z serem Mascarpone i twarogiem cytrynowym.
Spód sprężyny wyłożyć papierem do pergaminu, a boki posmarować olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Springform
4
W misce miksera stojącego lub ręcznie połączyć żółtka, cukier i skórkę z cytryny. Używając nasadki trzepaczki lub ręcznie, ubijaj jajka i cukier, aż staną się bardzo blade i grube, a ich rozmiar podwoi się. Zmniejszyć prędkość miksera i powoli ubić w 3/4 szklanki oliwy z oliwek i sherry.
Wymieszać tylko do momentu połączenia mąki. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
7
Ubij wszystkie białka ze szczyptą soli, aż utworzą sztywne szczyty. Używając 1/3 mieszaniny białka na raz, złóż do mieszaniny żółtka. Po połączeniu wszystkich białek przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni springform.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu, aż tester ciasta wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Gdy ciasto jest gotowe, wyjąć go z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjmij go z patelni springform i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
11
W rondlu połącz jagody, skórkę z cytryny, cukier, cynamon i wodę. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować przez 20 do 30 minut lub aż jagody pękną, a płyn zmniejszy się do konsystencji dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
Skórka Cytrynowa
Cynamon
Jagody
Cukier
Woda
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Usunąć laskę cynamonu i wyrzucić. Całkowicie schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
13
Podajemy kawałek ciasta z jagodami i łyżką mascarpone.