Tort marmurowy z białej czekolady, malin i orzechów laskowych
Przepis Biała czekolada, malina & orzech laskowy marmurowy tort może być wykonane w około 1 godzinę i 50 minut. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 830 kalorii, 12g białka, oraz 60 g tłuszczu. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. 27 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wodorowęglanu sody, jajka, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych, Biała Czekolada Tort Malinowy, oraz Tort mrożony z białej czekolady i musu malinowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku gąbki Rozgrzej piekarnik do 180C / wentylator 160C / gaz 4, Następnie nasmaruj i ułóż podstawę głębokiej 22-centymetrowej tortownicy. Prażone orzechy laskowe drobno posiekać w robocie kuchennym, a następnie wrzucić do miski z cukrem, mąką i wodorowęglanem sody.
Białka ubić na sztywno, następnie szybko wymieszać masło, mleko i żółtka z suchymi składnikami. Gdy mieszanina jest gładka, wymieszaj jedną trzecią białek, a następnie delikatnie złóż resztę.
Wlać mieszaninę do przygotowanej puszki, piec przez 40-50 minut, aż ciasto będzie złociste i delikatne w dotyku, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Na mus rozpuść czekoladę w szklanej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Zmiękcz żelatynę w wodzie, wyciśnij, a następnie włóż do małej patelni ze 100 ml śmietany. Delikatnie rozgrzej na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści (nie powinieneś widzieć żadnych wyraźnych smug w kremie), następnie przełóż do miski z pozostałą śmietaną i białkami. Upewnij się, że dokładnie zeskrobałeś patelnię, aby nie pozostawić żelatyny. Beat, aż utrzyma swój kształt, a następnie łyżka ćwierć tej kremowej mieszaniny do stopionej czekolady.
Krótko wymieszać, aż będzie gładka. Składamy pozostałą śmietanę i maliny, mieszając mieszankę tak, aby jagody zaczęły marmurować mus, a następnie odstawiamy, aż ciasto ostygnie.
Aby zmontować, podziel gąbkę na pół i ponownie ułóż podstawę blachy z pergaminem do pieczenia. Użyj długiego ciągłego paska pergaminu do pieczenia, aby owinąć i ułożyć wnętrze, ponieważ pomoże to sprawić, że boki gotowego torte będą gładkie. Dolną połowę ciasta wcisnąć z powrotem do puszki, posypać połową likieru, a następnie delikatnie łyżką musu.
Posypać pokrojoną stronę wierzchniego ciasta pozostałym likierem i położyć tę, nasączoną likierem stronę w dół, na wierzchu musu. Delikatnie dociśnij, owinąć całą puszkę folią spożywczą, a następnie schłodzić przez noc.
Aby służyć, wyjmij torte z lodówki około 1 godziny przed chcesz go zjeść, zwolnij z puszki, a następnie Delikatnie odklej pergamin do pieczenia. Lekko odkurzyć wierzch torte z cukrem pudrem, a następnie stos na loki czekolady (patrz ramka, poniżej) i kilka malin.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.