Tort malinowy Czerwony aksamit
Malinowy Czerwony aksamit ciasto może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 12g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 130 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz żel spożywczy, cukier puder, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 40%. Podobne przepisy to Tort Aksamitny Czerwony Malinowy, Tort z czerwonego aksamitu z klasycznym czerwonym aksamitnym lukrem, oraz Red Velvet Tres Leches Cake {Red Velvet Week}.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmarować i wyłożyć podstawy puszek 2 x 20 cm pergaminem do pieczenia. Za pomocą elektrycznej trzepaczki, ubić razem cukier i masło, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodaj jajka po kolei, dobrze pokonując między każdym dodatkiem.
Mąkę i kakao przesiać do miski.
Dodaj połowę do mieszaniny jaj i ostrożnie złóż.
Wymieszać ze sobą maślankę, ocet, serek śmietankowy, malinę czystą i żel spożywczy. Złóż połowę mieszanki maślanki do ciasta i powtórz proces zarówno mieszanką mąki, jak i mieszanką maślanki.
Łyżkę połączonych mieszanek do przygotowanych puszek i gotować przez około 25-30 minut, aż wstawiony szaszłyk wyjdzie czysty. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut, a następnie wyjmij na stojak z drutu.
Lukier wymieszać z cukrem pudrem i masłem, aż będzie miękki i kremowy, a następnie wymieszać z serem śmietankowym. Ostudzone ciasta ułożyć połową lukru, dodając 150 g świeżych malin, jeśli chcesz, a następnie rozłożyć pozostałą lukier na wierzchu. Będzie przechowywać do 3 dni w chłodnym miejscu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Red Velvet Cake świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "