Tort Księżniczki
Need a deser wegetariański? Ciasto księżniczki może być niesamowite przepis spróbować. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Ten przepis służy 14. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Mieszanka jaj, wody, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Księżniczki, Tort Księżniczki, oraz Tort Zamek Księżniczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubijać żółtka, aż staną się bladożółte i podwoją objętość. W innej misce ubijamy białka do spienienia, stopniowo dodając cukier, aż piana stanie się sztywna. Połowę ubitych białek złóż na żółtka. Wchodzisz w pozostałych białek dokładnie, aż jednolity kolor. W 4 partiach złóż przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie masło.
Natychmiast wlać ciasto do dwóch 10-calowych smarowanych patelni do ciast i piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez około 30 minut lub aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia ciasta na stojaku. Po ostygnięciu, Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi ciasta, aby poluzować je z patelni i usunąć. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój oba ciasta na dyski o grubości 1/2 cala. Tylko 3 będą potrzebne, zarezerwować resztę do wykorzystania w przyszłości.
Umieść 10-calową patelnię springform bez dna na 12-calowej desce cakeboard.
Ułożyć na spodzie 1 warstwę biszkoptu i obficie posmarować syropem.
Dżem rozłóż równomiernie na syropie i połóż drugą warstwę biszkoptu na dżemie.
Posmaruj syropem i rozprowadź przygotowany krem na tej warstwie. Na wierzchu trzecią warstwą biszkoptu i ponownie posmarować syropem. Używając rąk, lekko naciśnij ciasto, aby upewnić się, że ciasto jest na poziomie. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Wyjmij formę z ciasta i obficie zamroź boki zarezerwowaną bitą śmietaną.
Wlać pozostałą bitą śmietanę bezpośrednio na środek górnej części ciasta i za pomocą szpatułki, zrobić kopiec, pracując od środka. Wysokość bitej śmietany powinna wynosić około 1 1/2 cala na środku i około 1/2 cala na krawędziach.
Ponownie odkurz powierzchnię roboczą cukrem cukierniczym i zwiń jasnozielony marcepan na okrąg o grubości 1/10 cala, zużywając tyle cukru cukierniczego, ile jest konieczne podczas walcowania, aby zapobiec przywieraniu marcepanu do powierzchni roboczej. Po zakończeniu walcowania marcepan powinien być wystarczająco rozciągnięty, aby pokryć całe ciasto i boki.
Obtaczamy marcepan na wałku i delikatnie układamy go na wierzchu ciasta, wygładzając kopułę i lekko naciskając na dolne krawędzie ciasta, tworząc idealną kopułę. Udekoruj pozostałym marcepanem, tworząc plecioną obwódkę na krawędzi ciasta lub po prostu odkurz całe ciasto cukrem cukierniczym.
Przynieś mleko i waniliową fasolę na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut do zaparzenia.
Jajka, skrobię kukurydzianą, cukier i sól ubić w misce na gładką masę.
Dodaj połowę mleka do miski zawierającej jajka, stale ubijając, a następnie Przywróć mieszaninę do rondla zawierającego pozostałe mleko, ubijając na umiarkowanym ogniu. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie się gotować. Pozostawić na wolnym ogniu, ubijając przez dodatkowe 2 minuty.
Przenieść do innej miski, przykryć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem, aż będzie jędrna i utrzyma swój kształt, uważając, aby nie ubijać. Jedną piątą śmietany wsypać do schłodzonego ciasta i schłodzić, przykryć, aż ostygnie (około 1 godziny). Pozostałą bitą śmietanę zarezerwować w lodówce, przykrytą.
Doprowadzić wodę i cukier do wrzenia w średnim rondlu, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Kolor kawałek marcepanu wielkości orzecha włoskiego z Zielonym barwnikiem spożywczym, aż marcepan będzie głęboki zielony. Rezerwa. Za pomocą przesiewacza lub sitka o drobnej siatce odkurz starannie czystą powierzchnię roboczą cukrem cukierniczym. Oderwij kawałek zielonego marcepanu wielkości grochu i zagniataj go z pozostałym marcepanem, aż będzie jednolity w Kolorze.
Dodaj dodatkowe kawałki z zielonego marcepanu, aż osiągnie jasnozielony kolor (powinien to być kolor jabłka Granny Smith). Resztki Zielonego marcepanu należy wyrzucić.