Tort Kawowy Streusel
Ciasto kawowe Streusel wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Mieszanka śmietany, ekstrakt z wanilii, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto kawowe z jabłkami Streusel (polewa orzechowa Streusel), Staromodny tort kawowy-zwieńczony polewą streusel, ten tort kawowy jest nieodparty, oraz Tort Kawowy Streusel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt. W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i odstawić. W oddzielnej małej misce, połączyć 1/2 szklanki cukru, cynamon i orzechy. Odstawić.
W dużej misce, masło śmietankowe i 2 szklanki białego cukru, aż lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, śmietanę i ekstrakt waniliowy.
Dodać mieszaninę mąki i ubić, aż dobrze połączone.
Wlać połowę ciasta do patelni Bundt.
Posypać połowę mieszanki orzechów na wierzchu ciasta na patelni.
Dodać pozostałe ciasto i posypać ostatnią mieszaniną orzechów.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.