Tort kawowo-Lodowy Turron z miodowo-Brandy pomarańczy
Kawa i Turron Ice Cream Torte z miodowo-Brandy pomarańczy może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 441 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz wodę, Ciasteczka maślane, pomarańcze brandy miodowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kawa lodowa z wiśniową brandy, Tort Do Lodów Kawowych, oraz Skórka: lody cytrynowe, miodowe i Brandy (lub Guggle Muggle) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło duży kawałek folii. Wymieszaj cukier, miód i 1 łyżkę wody w ciężkim małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 4 minut.
Zdjąć z ognia. Natychmiast wymieszać migdały.
Wlać mieszaninę na przygotowaną folię. Całkowicie fajne. Pralinkę pokroić na 1/2-calowe kawałki.
Line 9x5x23 / 4-calowa patelnia metalowa z plastikiem. W misce wymieszać lody waniliowe, 2 łyżki brandy i skórkę pomarańczową. Złożyć ciasteczka. Łyżka pół mieszanki lodów do przygotowanej patelni. Przykryć i zamrozić patelnię i pozostałą mieszankę lodów waniliowych osobno, aż będzie prawie twardy.
Wymieszaj lody kawowe, 2 łyżki brandy i zmieloną kawę w innej misce. Złożyć w posiekane pralinki. Łyżka połowa mieszanki lodów kawowych na szczycie lodów waniliowych w patelni bochenkowej. Top z pozostałą mieszaniną lodów waniliowych, a następnie mieszanką lodów kawowych. Przykryć plastikiem i zamrozić do twardości, około 4 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
Wyjmij torte z patelni bochenkowej.
Pokroić w plastry o grubości 1 cala i podawać z pomarańczami.