Tort Kawowo-Czekoladowy
Tort kawowo-czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, orzechy włoskie, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Tort Kawowy, Migdałowy I Czekoladowy, Tort Do Lodów Kawowych, oraz Szybki Tort Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, umieść ciasteczka w robocie kuchennym lub blenderze; pulsuj, aż uformują się okruchy.
Dodać masło, 1 łyżkę cukru i białko jaja; pulsować 5 razy lub do połączenia. Naciśnij na dno 8-calowej patelni sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Aby przygotować orzechy włoskie, połącz 3 łyżki cukru, wody i cynamonu w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając, aż cukier prawie się rozpuści. Wymieszać orzechy włoskie; gotować 2 minuty.
Wyjąć z ognia; mieszankę łyżką na papier woskowy lub pergamin. Ostudzić do kruchości. Rozbij na małe kawałki. Odstawić.
Aby przygotować nadzienie, łyżka 1 szklanka lodów do schłodzonej misce. Wymieszać 2 łyżki kakao. Kryć i zamrażać.
W schłodzonej misce umieścić 3 szklanki lodów i wymieszać z czekoladą. Przykryć i zamrozić 30 minut. Łyżka połowa mieszaniny czekolady do skorupy, rozprzestrzeniania z gumową łopatką lub drewnianą łyżką. Zamrozić na 1 godzinę.
Rozprowadzić mieszankę kakaową na mieszance czekoladowej; zamrozić 30 minut.
Pozostałą połowę masy czekolady rozłożyć na masę kakaową. Przykryć i zamrozić na noc.
Umieścić torte w lodówce 30 minut przed podaniem. Posypać 1 łyżką kakao, posypać kandyzowanymi orzechami włoskimi.