Tort i lody
Ciasto i ciasto lodowe wymaga ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 21%. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Wyjmij lody z zamrażarki, aby zmiękły. Powinien być łatwy do rozprowadzenia i nie stopiony.
Rip angel food cake na kawałki (około 2 cale).
Umieść warstwę ciasta na dnie jednej patelni z rurką 9 lub 10 cali.
Na wierzchu rozprowadzić warstwę zmiękczonych lodów. Powtarzaj warstwy, aż ciasto i lody znikną.
Umieść ciasto w zamrażarce na co najmniej 2 do 3 godzin. Gdy będzie gotowy do podania wyjmij ciasto z zamrażarki i umieść ciasto na naczyniu do serwowania, usuwając patelnię.