Tort G ' S Tres Leches
Ciasto G ' S Tres Leches może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 68 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 409 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Południowoamerykańskie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko skondensowane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres Leches Ciasto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x13-calowa patelnia do pieczenia.
Śmietana 1 1/2 szklanki cukru i niesolonego masła w dużej misce, aż mieszanina będzie puszysta i bladożółta, 3 do 5 minut.
Do masy maślanej wymieszać 6 żółtek, mieszając każde z nich przed dodaniem następnego.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w osobnej misce; stopniowo mieszaj mieszaninę mąki z mieszaniną żółtka, na przemian z 1 1/2 szklanki mleka, aby uzyskać gładkie ciasto. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
W misce z mikserem elektrycznym ubić 6 białek ze śmietaną tatarską, aż się spieni; stopniowo ubijać w 2 łyżkach cukru, aż białka uformują sztywne szczyty. Delikatnie złóż mieszaninę białek do ciasta, zachowując jak najwięcej objętości.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, 35 do 45 minut. Fajne ciasto całkowicie na patelni na stojaku.
W misce ubić słodzone mleko skondensowane, mleko odparowane i 2 łyżki pełnego mleka. Użyj dużego widelca lub szaszłyku, aby wyłuskać dziury na całym cieście; wlej mieszankę trójmleczną na ciasto.
Śmietanę ubić z 1/4 szklanki cukru i 1 łyżeczką ekstraktu waniliowego, aż ubitą śmietanę utrze sztywne szczyty. Top ciasto z bitą śmietaną; przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę. Przechowywać w lodówce resztki. Ciasto jest lepsze dzień lub dwa po zrobieniu.