Tort Figowy Black Mission
Czarny Mission figowy tort wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 845 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, jajka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Black Mission Fig Jam, Tarta Figowa Black Mission, oraz Muffinki Figowe Black Mission dla podobnych receptur.
Instrukcje
Figi przeciąć na pół; przykryć gorącą wodą.
Odstawić 20 minut; odcedzić i odstawić.
Beat 1 szklanka masła na średniej prędkości z mikserem elektrycznym około 2 minut lub aż kremowy; stopniowo dodawać cukry, bicie dobrze.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodać do mieszaniny masła na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Wlać ciasto do nasmarowanej i posypanej mąką 10-calowej patelni springform. Top z połówkami figowymi.
Piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę i 50 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojaku.
2 łyżki masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu, dodać cukier i cynamon, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/4 łyżeczki wanilii.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: 3 filiżanki świeżych fig mogą zastąpić suszone