Tort Czekoladowy Szkliwiony

Tort Czekoladowy Szkliwiony
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać szkliwione ciasto czekoladowe Bundt spróbować. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, jajka, instant espresso w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tort czekoladowo-dyniowy szkliwiony, Tort Bananowy Z Polewą Czekoladową, oraz Tort czekoladowy z polewą pomarańczową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj patelnię Bundt sprayem z olejem do gotowania. W dużej misce połączyć mąkę, mąkę uniwersalną, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać 1 szklankę brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiastaMąka Z Ciasta
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W blenderze, wirować kakao i Daktyle z 2/3 szklanki wrzącej wody, aż będzie gładka. Mieszamy w maślance, jajkach, oleju i wanilii. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
DaktyleDaktyle
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Włożyć słodko-gorzką czekoladę do małej szklanej miseczki i włączyć kuchenkę mikrofalową na 10 sekund. Wymieszać i powtarzać aż do stopienia. Wymieszać 1/2 mieszanki daktylowej do mieszanki mąki. Wymieszać w roztopionej czekoladzie, następnie pozostałą mieszaninę daktyli, a na koniec kawałki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 minut. Ostudzić ciasto 15 minut, następnie delikatnie wyjąć z patelni i ostudzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
W małym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło, espresso w proszku i pozostałą 1/4 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z cukrem pudrem, aż będzie gładka. Wymieszać z bourbonem i ostudzić. Gdy glazura i ciasto są zarówno w temperaturze pokojowej, mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn