Tort Czekoladowy

Tort Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortów czekoladowych. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka żelatyny, mąki, jasnobrązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czekoladowy tort Brownie z musem z białej czekolady i karmelizowanymi bananami, Ciasto czekoladowe (z wariacją Sacher Torte i czekoladowym Ganache), oraz Czekoladowy tort migdałowy z polewą czekoladową z bitą śmietaną.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177° Płaszcz 9 " plac ciasto patelni z sprayem do gotowania. Pył z 1 łyżeczką kakao. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz suszone śliwki i kawę w misce. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połączyć pozostałe 1/3 szklanki kakao, mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w dużej plastikowej torebce zamykanej; wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Do mieszanki kawowo-śliwkowej dodać cukier, mus jabłkowy, białko jaja i 1 łyżeczkę wanilii. Pusty Worek do miski; wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
KawaKawa
śliwkiśliwki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. Całkowicie ostudzić przed wyjęciem i krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
Wymieszać 1 łyżkę wody, pozostałe 1 łyżeczkę wanilii i żelatyny w małej patelni. Odstawić, aż żelatyna stanie się przezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podgrzewać na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
9
W misce wymieszaj żelatynę, śmietanę i cukier cukierniczy. Przechowywać w lodówce, aż polewa jest firma, 10 do 15 minut. Beat until smooth.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodaj dollop do każdego plastra.
11
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn