Tort czekoladowo-pralinowy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj tort czekoladowo-pralinowy. Jedna porcja zawiera 649 kalorii , 5 g białka i 37 g tłuszczu . Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 84 centy za porcję. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, masło, cukier puder i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt super spoonacularną ocenę 28% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również ciasteczka owsiane z cynamonem i toffi , pieczona owsianka z dyni i praliną oraz tort z migdałową skorupką .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło i śmietanę. Mieszaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Wlać do dwóch natłuszczonych, okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Posyp orzechami pekan; odstaw.
Przygotuj mieszankę do ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostrożnie wlej ciasto na orzechy pekan.
Piec w temperaturze 325° przez 35-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić w foremkach przez 10 minut; odwrócić na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Aby ozdobić wierzch, ubij śmietanę w misce, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodaj cukier i wanilię; ubijaj, aż masa będzie sztywna.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu, stroną z orzechami pekan do góry.
Posmaruj połową polewy. Przykryj drugą warstwą ciasta i resztą polewy.
Jeśli chcesz, posyp wiórkami czekoladowymi. Przechowuj w lodówce.