Tort Czekoladowo-Orzechowy
Ciasto czekoladowe z orzecha włoskiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 505 kalorii, 6G białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz posiłek z ciasta Macy, masło, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na łyżeczkę 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masłem 10-calową okrągłą patelnię do ciasta i wyłożyć dno woskowanym lub pergaminowym papierem. Mąka boki patelni z macy ciasto posiłek.
W górnej części podwójnego kotła ustawionego nad ledwo gotującą się wodą, roztopić masło i czekoladę razem, często mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
W mikserze wyposażonym w przystawkę do trzepaczki (lub za pomocą miksera ręcznego) ubić jajka, żółtka i cukier, aż będą bardzo lekkie i puszyste. Zagnieść gorącą mieszankę czekoladową. W małej misce wymieszać macę i zmielone orzechy włoskie. Złóż w mieszaninie czekoladowo-jajecznej.
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż jędrna i sucha na górze i wykałaczka włożona do środka wychodzi prawie czysta (kilka okruchów jest OK), około 35 do 40 minut.
Pozostaw do ostygnięcia 20 minut na patelni, a następnie wyjmij na stojak i ostudź do temperatury pokojowej.
Przełożyć na talerz i schłodzić 1 godzinę.
W międzyczasie zrobić lukier: w górnej części podwójnego kotła ustawionego nad ledwo gotującą się wodą, ubić białka i cukier razem, aż mieszanina będzie bardzo gorąca i cukier nieco się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ubić mieszaninę w mikserze (lub za pomocą miksera ręcznego), aż do schłodzenia, wygładzenia i puszystości.
Dodaj masło i ubijaj, aż będzie gładka; mieszanina może wyglądać na złamaną w tym momencie, ale ubijaj, a wygładzi się.
Skropić roztopioną czekoladę i kawę, a następnie ubić na gładką i puszystą masę. Za pomocą elastycznej szpatułki zamrozić schłodzone ciasto na górze i po bokach.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed podaniem.