Tort Czekoladowo-Orzechowy

Tort Czekoladowo-Orzechowy
Ciasto czekoladowe z orzecha włoskiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 505 kalorii, 6G białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz posiłek z ciasta Macy, masło, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na łyżeczkę 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Masłem 10-calową okrągłą patelnię do ciasta i wyłożyć dno woskowanym lub pergaminowym papierem. Mąka boki patelni z macy ciasto posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
W górnej części podwójnego kotła ustawionego nad ledwo gotującą się wodą, roztopić masło i czekoladę razem, często mieszając. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
5
W mikserze wyposażonym w przystawkę do trzepaczki (lub za pomocą miksera ręcznego) ubić jajka, żółtka i cukier, aż będą bardzo lekkie i puszyste. Zagnieść gorącą mieszankę czekoladową. W małej misce wymieszać macę i zmielone orzechy włoskie. Złóż w mieszaninie czekoladowo-jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż jędrna i sucha na górze i wykałaczka włożona do środka wychodzi prawie czysta (kilka okruchów jest OK), około 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Pozostaw do ostygnięcia 20 minut na patelni, a następnie wyjmij na stojak i ostudź do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełożyć na talerz i schłodzić 1 godzinę.
9
W międzyczasie zrobić lukier: w górnej części podwójnego kotła ustawionego nad ledwo gotującą się wodą, ubić białka i cukier razem, aż mieszanina będzie bardzo gorąca i cukier nieco się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Wyjąć z ognia i ubić mieszaninę w mikserze (lub za pomocą miksera ręcznego), aż do schłodzenia, wygładzenia i puszystości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodaj masło i ubijaj, aż będzie gładka; mieszanina może wyglądać na złamaną w tym momencie, ale ubijaj, a wygładzi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12
Skropić roztopioną czekoladę i kawę, a następnie ubić na gładką i puszystą masę. Za pomocą elastycznej szpatułki zamrozić schłodzone ciasto na górze i po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 24 godzin.
14
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 13 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn