Krem cytrynowy na parze z malinami
Krem cytrynowy na parze z malinami to bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki tortowej, skórki cytrynowej, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pływające wyspy z sosem śmietankowym o zapachu cytryny i malinami, Maliny z kremem śmietankowym, oraz Czekoladowy SOS budyniowy z ciastem i malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce z mikserem elektrycznym lub wire trzepaczką, ubić białka do spienienia.
Dodaj krem z kamienia nazębnego, sok z cytryny, skórkę i ekstrakt wanilii; Kontynuuj ubijać, aż białka utrzymają miękkie szczyty. Mąkę, cukier i sól przesiać razem; suche składniki delikatnie złożyć na białka gumową szpatułką.
Weź 2 (6-uncji) ramekiny i umieść 10 malin na dnie każdej. Łyżka ciasto do ramekins i umieścić je w bambusa parowiec z pokrywką.
Podgrzać 2 cale wody w woku nad średnim płomieniem, ustawić parowiec w woku i parować krem przez 15 do 20 minut.
Obróć cienki nóż wokół krawędzi ramekinów i obróć do góry nogami na talerze.
Dekoruj malinami, miętą i odrobiną cukru cukierniczego.
Wariacja: aby przygotować krem na parze w tym samym czasie, co Czarny bas w przystawce do zupy Miso, po prostu przygotuj ciasto przed złożeniem parowników. Owinąć ramekiny w folię (aby nie pachniały rybą) i umieścić je w górnej kondygnacji bambusowego parowca. Paruj wszystko razem zgodnie z zaleceniami w przepisie.