Tort Czekoladowo-Migdałowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowo-migdałowego. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Migdałowy Tort Czekoladowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Tort Czekoladowo-Migdałowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowa patelnia tortowa. W robocie kuchennym pulsuj migdały, aż zostaną drobno zmielone.
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubij masło i 1/2 szklanki cukru, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać żółtka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj czekoladę, wanilię i migdały. Dokładnie bij. Delikatnie wymieszać z mąką gryczaną.
W średniej misce ubijamy białka do spienienia.
Dodaj sól i ubijaj do miękkich, błyszczących szczytów.
Ubij pozostałą 1/4 szklanki cukru. Delikatnie złóż jedną czwartą ubitych białek do ciasta, a następnie złóż pozostałe białka.
Piec, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Ostudzić w patelni na stojaku na 10 minut, a następnie odwrócić na talerz i całkowicie ostudzić.