Tort Czekoladowo-Migdałowy

Tort Czekoladowo-Migdałowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowo-migdałowego. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, cukier, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Migdałowy Tort Czekoladowy, Tort Czekoladowo-Migdałowy, oraz Tort Czekoladowo-Migdałowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i mąka 9-calowa patelnia tortowa. W robocie kuchennym pulsuj migdały, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubij masło i 1/2 szklanki cukru, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać żółtka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Dodaj czekoladę, wanilię i migdały. Dokładnie bij. Delikatnie wymieszać z mąką gryczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka GryczanaMąka Gryczana
CzekoladaCzekolada
MigdałyMigdały
WaniliaWanilia
6
W średniej misce ubijamy białka do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodaj sól i ubijaj do miękkich, błyszczących szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ubij pozostałą 1/4 szklanki cukru. Delikatnie złóż jedną czwartą ubitych białek do ciasta, a następnie złóż pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
11
Ostudzić w patelni na stojaku na 10 minut, a następnie odwrócić na talerz i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn