Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami
Ciasto czekoladowo-karmelowe ze złotymi Kasztanami może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, półsłodkiej czekolady, mąki tortowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Popcorn Z Białej Czekolady, Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, oraz Kakaowa Bombka Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz mleczną czekoladę i słodko-gorzką czekoladę w średniej misce. Wymieszaj cukier, 2 łyżki wody i laskę cynamonu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 6 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Laska Cynamonu
Czekolada Mleczna
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Patelnia
2
Dodać śmietanę i sól(mieszanina będzie energicznie pęcherzyków). Doprowadzić karmel do wrzenia, ubijając, aż gładkie i karmelowe kawałki rozpuścić, o 1 minutę. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Karmelowe Bitki
Karmel
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Polać czekoladę gorącym karmelem; mieszać, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Karmel
4
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
5
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Ubić w mieszaninie czekoladowej w 4 dodatkach. Przykryć i schłodzić ganache na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Dno garnka z pergaminem. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Ubij w 1 szklance brązowego cukru, następnie żółtka i ekstrakt waniliowy. Ubij w kasztanowym spreadzie, następnie mleko. Przesiej suche składniki i delikatnie wymieszaj. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Proszek Do Pieczenia
Brązowy Cukier
Białka Jaj
żółtko Jaja
KASZTANY JADALNE
Masło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Mikser Ręczny
Patelnia Do Pieczenia
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Piekarnik
2
Dodać pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i ubić do sztywności, ale nie suche. Białka złożyć na ciasto w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Białka Jaj
3
Przenieść ciasto do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec ciasto, aż złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 48 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Pokroić wokół ciasta, aby poluzować. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Wymieszaj brandy i brązowy cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą. Odklej pergamin. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój ciasto poziomo na 3 równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
3
Umieść 1 warstwę ciasta, pociętą bokiem do góry, na tekturowym kwadracie o wymiarach 8x8 cali.
4
Wymieszaj warstwę ciasta z połową syropu brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Syrop
5
Rozprowadzić z 1 filiżanką ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Posypać połową posiekanych kasztanów. Wierzch drugą warstwą ciasta, pokrój bok do góry. Powtórz z pozostałym syropem brandy, 1 szklanką ganache i pozostałymi posiekanymi kasztanami. Wierzch pozostałą warstwą ciasta, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Syrop
7
Rozłóż pozostały ganache na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Umieść stojak na ciasto na arkuszu folii; umieść zmontowane ciasto na stojaku. Schłodzić podczas przygotowywania glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
Śmietanę, cukier i 1/4 szklanki wody zagotować w ciężkim średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać czekoladę i ubijać, aż się stopi i glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Pozostaw do ostygnięcia, aż będzie gęsty, ale nadal wylewany, o 4 godzinach.
4
Wlać glazurę na szczycie ciasta, rozkładając równomiernie po bokach. Chill until glaze sets.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
5
Pędzel 12 całych kasztanów złotym pyłem. Ułożyć kasztany na wierzchu ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
6
Odstawić ciasto na co najmniej 4 godziny i do 8 godzin w temperaturze pokojowej.)
7
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej.
8
* Słodzony pasta z kasztanów jest aromatyzowany wanilią. Jest on dostępny w sklepach specjalistycznych żywności amd w niektórych dobrze zaopatrzonych supermarketach w czasie wakacji. Można go również zamówić w Joie de Vivre (800-648-8854; frenchselections.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Wanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
** Całe kasztany sprzedawane są w słoikach i woreczkach pakowanych próżniowo. Podobnie jak słodki kasztan spread, są one dostępne w sklepach specjalistycznych żywności i w niektórych supermarketach podczas wakacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
*** Jadalny złoty pył jest dostępny w wielu sklepach z pieczeniem. Można go zamówić w L ' Epicerie (866-350-7575; lepicerie.com).