Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami

Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami
Ciasto czekoladowo-karmelowe ze złotymi Kasztanami może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, półsłodkiej czekolady, mąki tortowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Popcorn Z Białej Czekolady, Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, oraz Kakaowa Bombka Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mleczną czekoladę i słodko-gorzką czekoladę w średniej misce. Wymieszaj cukier, 2 łyżki wody i laskę cynamonu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 6 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PatelniaPatelnia
2
Dodać śmietanę i sól(mieszanina będzie energicznie pęcherzyków). Doprowadzić karmel do wrzenia, ubijając, aż gładkie i karmelowe kawałki rozpuścić, o 1 minutę. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
KarmelKarmel
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Polać czekoladę gorącym karmelem; mieszać, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
4
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
5
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Ubić w mieszaninie czekoladowej w 4 dodatkach. Przykryć i schłodzić ganache na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Dno garnka z pergaminem. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Ubij w 1 szklance brązowego cukru, następnie żółtka i ekstrakt waniliowy. Ubij w kasztanowym spreadzie, następnie mleko. Przesiej suche składniki i delikatnie wymieszaj. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i ubić do sztywności, ale nie suche. Białka złożyć na ciasto w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Białka JajBiałka Jaj
3
Przenieść ciasto do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ciasto, aż złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 48 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Pokroić wokół ciasta, aby poluzować. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Wymieszaj brandy i brązowy cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Obróć ciasto na powierzchnię roboczą. Odklej pergamin. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój ciasto poziomo na 3 równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
3
Umieść 1 warstwę ciasta, pociętą bokiem do góry, na tekturowym kwadracie o wymiarach 8x8 cali.
4
Wymieszaj warstwę ciasta z połową syropu brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
SyropSyrop
5
Rozprowadzić z 1 filiżanką ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Posypać połową posiekanych kasztanów. Wierzch drugą warstwą ciasta, pokrój bok do góry. Powtórz z pozostałym syropem brandy, 1 szklanką ganache i pozostałymi posiekanymi kasztanami. Wierzch pozostałą warstwą ciasta, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
SyropSyrop
7
Rozłóż pozostały ganache na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Umieść stojak na ciasto na arkuszu folii; umieść zmontowane ciasto na stojaku. Schłodzić podczas przygotowywania glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Śmietanę, cukier i 1/4 szklanki wody zagotować w ciężkim średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czekoladę i ubijać, aż się stopi i glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Pozostaw do ostygnięcia, aż będzie gęsty, ale nadal wylewany, o 4 godzinach.
4
Wlać glazurę na szczycie ciasta, rozkładając równomiernie po bokach. Chill until glaze sets.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
5
Pędzel 12 całych kasztanów złotym pyłem. Ułożyć kasztany na wierzchu ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
6
Odstawić ciasto na co najmniej 4 godziny i do 8 godzin w temperaturze pokojowej.)
7
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej.
8
* Słodzony pasta z kasztanów jest aromatyzowany wanilią. Jest on dostępny w sklepach specjalistycznych żywności amd w niektórych dobrze zaopatrzonych supermarketach w czasie wakacji. Można go również zamówić w Joie de Vivre (800-648-8854; frenchselections.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
WaniliaWanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
** Całe kasztany sprzedawane są w słoikach i woreczkach pakowanych próżniowo. Podobnie jak słodki kasztan spread, są one dostępne w sklepach specjalistycznych żywności i w niektórych supermarketach podczas wakacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
*** Jadalny złoty pył jest dostępny w wielu sklepach z pieczeniem. Można go zamówić w L ' Epicerie (866-350-7575; lepicerie.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoto JadalneZłoto Jadalne
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn