Tort czekoladowo-imbirowy
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 35 minut do wydania w kuchni, tort czekoladowo-imbirowy może być super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 893 kalorie. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz zmielony imbir, zmielone migdały, podwójny krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 257 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Imbirowo-Limonkowy, Tort Dyniowy Imbirowy, oraz Tort imbirowo-gruszkowy.
Instrukcje
Piekarnik do 170C / 150C wentylator / Gaz 3-
Masło i wyłożyć okrągłą puszkę o średnicy 23 cm z krążkiem pergaminu do pieczenia masłem. Lekko odkurz wnętrze puszki kakao i wyrzuć nadmiar.
Włożyć czekoladę i masło do średniej wielkości żaroodpornej miski, dodać wino imbirowe i ustawić miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj od czasu do czasu, aż stopią się i będą gładkie.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Wrzucić oba cukry do dużej miski lub miksera elektrycznego i dodać żółtka.
Trzepaczka do bladości i światła.
Do żółtek wlać roztopioną czekoladę i masło i mieszać aż będzie gładkie. Z inną dużą, nieskazitelnie czystą miską i trzepaczką ubić białka ze szczyptą soli, aż po prostu utrzymają sztywny szczyt.
Migdały i imbir przesiać do mieszaniny czekolady i złożyć za pomocą dużej metalowej łyżki.
Dodać jedną trzecią białek i wymieszać w celu poluzowania mieszanki. Złóż pozostałe białka aż do połączenia.
Połówkę mieszanki wsypać do przygotowanej puszki i delikatnie rozprowadzić poziom za pomocą noża do palety. Delikatnie rozgrzać imbir do momentu, aż będzie można go tylko rozsmarować i ostrożnie łyżką na ciasto w małych dollops. Łyżką pozostałą mieszaninę czekolady, rozprowadzić poziom i piec tuż poniżej środkowej półki piekarnika przez 50 min - 1 godz, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie z wilgotną okruchy dołączone. Pozostawić ciasto do ostygnięcia w puszce i nie być przerażony, jeśli top tonie i pęknięcia.
Aby zrobić lukier ganache, przełóż czekoladę do żaroodpornej miski. Następnie dodaj śmietanę, masło i wino imbirowe. Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż stopi się i będzie aksamitnie gładka.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Ostrożnie Uruchom nóż do palety wokół krawędzi ciasta, aby go poluzować, a następnie połóż na talerzu do serwowania.
Rozprowadź ganache na wierzchu i pozostaw do Ustawienia przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "