Tort Bundt Z Ciemną Czekoladą
Ciemna czekolada Bundt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu z wanilii, półsłodka czekolada, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciemna Czekolada Cranberry Bundt Ciasto, Tort z ciemnej czekolady nasączony Whiskey, oraz A do (nieprzetworzonego) ciasta buraczanego z gorzkiej czekolady.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki w wysokich odstępach 30 sekund, aż stopi się (łącznie około 1 1/2 minuty). Wymieszać z syropem czekoladowym do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią i roztopioną czekoladą, aż do wymieszania.
Wlać ciasto do natłuszczonej i mąki 14-cup Bundt patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 20 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym 15 minut; wyjąć z patelni do stojaka drucianego i ostudzić 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Dekorować, w razie potrzeby.