Tort Ananasowy
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Tort Ananasowy. Jedna porcja zawiera 379 kalorii , 7 g białka i 14 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Mieszanka mąki tortowej, ananasa, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Spróbuj tortu z serem ananasowym , tortu pomarańczowego z ananasem i tortu z ładnym ananasem , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce utrzeć śmietankę, masło i cukier na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym. Ubić w ekstraktach.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Odcedź ananasa, zachowując 1/3 szklanki soku do lukru; odłóż ananasa na bok. Do napełniania, w dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawaj mleko, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; ponownie wrzucić wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z ananasem i skórką z cytryny.
Przełożyć do miski; przykryć i przechowywać w lodówce aż do zastygnięcia.
Na lukier w innym dużym rondlu wymieszaj cukier, białka jaj, syrop kukurydziany, krem z kamienia nazębnego i zarezerwowany sok ananasowy. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na małej prędkości na małym ogniu przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż szron osiągnie 160°, około 8-10 minut.
Wlać do dużej miski; dodać wanilię. Ubijaj na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty, około 7 minut.
Rozłóż nadzienie pomiędzy warstwami ciasta.
Na wierzchu rozsmaruj lukier.
W razie potrzeby udekoruj kwiatami i miętą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i wino porto to świetny wybór na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "