Top Notch Top Round Chimichangas

Top Notch Top Round Chimichangas
Top Notch Top Round Chimichangas to danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 65g tłuszczu i w sumie 824 kalorii. Za 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 50 minut. Mieszanka mąki, chili w proszku, salsy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Góra okrągłej pieczeni, Herbed Top Round Roast, oraz Top Round rostbef z Chimichurri.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj chili w proszku, cayenne, granulowany czosnek i mąkę. Odłóż na bok. W dużym garnku z grubym dnem podgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj kostki wołowe i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
4
Dodaj cebulę i jalapenos i smaż przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Mieszaj mąkę, często mieszając, przez 2 do 3 minut. Odlać bulionem wołowym. Następnie dodaj ocet. Dobrze wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, w razie potrzeby dodając dodatkowy bulion wołowy, aby mięso gotowało się w płynie. Gdy mięso będzie miękkie widelcem, wyjmij na blachę i posiekaj 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj posiekaną wołowinę z powrotem do garnka, wraz z pinto i czarną fasolą, sokiem z limonki i połową kolendry. Gotuj, aż mieszanina zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej kukurydziany do 325 stopni F. podczas podgrzewania oleju przygotuj chimichangas. Napełnij dolną połowę tortilli 3/4 szklanki mieszanki wołowiny i fasoli oraz 2 łyżkami sera pepper jack (podczas napełniania tortilli użyj łyżki cedzakowej, aby zgarnąć wołowinę, jeśli mieszanka jest trochę płynna). Podnieś krawędź tortilli i przetocz ją po nadzieniu, aby ją zabezpieczyć. Złóż po obu stronach i kontynuuj toczenie, aż dojdziesz do przeciwnego końca. Zabezpiecz 6-calowym szpikulcem utkanym przez szew burrito. Powtórz z pozostałymi tortillami. Powoli opuść chimichangas do gorącego oleju i gotuj 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor. Możesz ugotować 4 burrito na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PepperjackSer Pepperjack
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Wyjmij z oleju, osusz na ręcznikach papierowych i trzymaj w cieple w piekarniku, aż wszystkie będą ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Aby podać, na każdym talerzu połóż posiekaną sałatę, a następnie łyżkę salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
12
Na wierzch ułożyć chimichangas i dodać porcję kwaśnej śmietany, posypać pokrojonymi w kostkę pomidorami, awokado i pozostałą kolendrą do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
13
Podawaj natychmiast.

Składniki

1awokado, pokrojone w kostkęawokado, pokrojone w kostkę1kgszad wołowy bez kości, przycięty i pokrojony w 1-calową kostkęzad wołowy bez kości, przycięty i pokrojony w 1-calową kostkę5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy, plus dodatkowe, jeśli to koniecznebulion wołowy, plus dodatkowe, jeśli to konieczne425Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana425Orzechy dowolne (posiekane)fasola pinto, odsączona i opłukanafasola pinto, odsączona i opłukana2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)11 funt cukinii,1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej kukurydzianyolej kukurydziany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1011-calowy(11-calowe) tortille z mąki, gotowane na parze(11-calowe) tortille z mąki, gotowane na parze1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry2(zima)posiekany czosnekposiekany czosnek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)koszerne marynatykoszerne marynaty4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona sałata lodowarozdrobniona sałata lodowa3(może być lub przeglądać)jalapenos z nasionami i mielonejalapenos z nasionami i mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z limonki (ok. 3 limonki)sok z limonki (ok. 3 limonki)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser pepper jackrozdrobniony ser pepper jack596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiNóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)Nóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory sadzone i pokrojone w kostkępomidory sadzone i pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Chimichanga. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn