Tonjiru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tonjiru. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 708 kalorii, 14g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miso, brzuch wieprzowy, części szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tonjiru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż wieprzowinę do zimnej patelni i włącz ogień na średni. Wieprzowina powinna uwalniać trochę tłuszczu, gdy patelnia się nagrzewa, więc nie trzeba dodawać oleju. Gdy trochę oleju renderuje się, dodać białe części szalotki i imbir i smażyć, aż powierzchnia wieprzowiny jest gotowane i brązowy skorupa powstała na dnie patelni. Podgrzej ciepło i dodaj sake. Użyj płynu do zeskrobania brązowego fondu na dnie patelni i gotuj, aż prawie nie pozostanie płyn.
Dodaj wodę i kombu, a następnie doprowadzić do wrzenia. Usuń pianę, która gromadzi się na powierzchni, aż nie będzie już gromadzącej się piany. Przykryj pokrywką i zmniejsz ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu i gotuj przez około 40 minut. Tymczasem napełnij miskę zimną wodą, a następnie dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny. Pracując szybko, obierz łopian, a następnie użyj ostrego noża, aby zmniejszyć wióry łopianu, obracając korzeń drugą ręką.
Usuń kombu i imbir. Skim off jak najwięcej nadmiaru tłuszczu, jak można.
Odcedzić łopianu i dodać go do tonjiru wraz z marchwi, konnyaku i taro. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Zmniejsz ciepło do niskiego, a następnie dodaj miso. Ponieważ zasolenie miso różni się w zależności od marki, spróbuj zupy i dodaj więcej miso, jeśli potrzebuje więcej soli.
Dodaj zielone części szalotki, i służyć.