Tonjiru

Tonjiru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tonjiru. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 708 kalorii, 14g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miso, brzuch wieprzowy, części szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tonjiru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż wieprzowinę do zimnej patelni i włącz ogień na średni. Wieprzowina powinna uwalniać trochę tłuszczu, gdy patelnia się nagrzewa, więc nie trzeba dodawać oleju. Gdy trochę oleju renderuje się, dodać białe części szalotki i imbir i smażyć, aż powierzchnia wieprzowiny jest gotowane i brązowy skorupa powstała na dnie patelni. Podgrzej ciepło i dodaj sake. Użyj płynu do zeskrobania brązowego fondu na dnie patelni i gotuj, aż prawie nie pozostanie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj wodę i kombu, a następnie doprowadzić do wrzenia. Usuń pianę, która gromadzi się na powierzchni, aż nie będzie już gromadzącej się piany. Przykryj pokrywką i zmniejsz ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu i gotuj przez około 40 minut. Tymczasem napełnij miskę zimną wodą, a następnie dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny. Pracując szybko, obierz łopian, a następnie użyj ostrego noża, aby zmniejszyć wióry łopianu, obracając korzeń drugą ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
KombuKombu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Usuń kombu i imbir. Skim off jak najwięcej nadmiaru tłuszczu, jak można.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
KombuKombu
4
Odcedzić łopianu i dodać go do tonjiru wraz z marchwi, konnyaku i taro. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Zmniejsz ciepło do niskiego, a następnie dodaj miso. Ponieważ zasolenie miso różni się w zależności od marki, spróbuj zupy i dodaj więcej miso, jeśli potrzebuje więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
MisoMiso
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Korzeń TaroKorzeń Taro
5
Dodaj zielone części szalotki, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn