Tomatillo Salsa Verde
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Tomatillo Salsa Verde może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 88 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Jeśli masz pomidory, sok z limonki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2800 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest doskonałe. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska), oraz Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń z pomidorów papierowe łuski i dobrze spłucz. 2A sposób pieczenia piekarnika
Pokroić pomidory na pół i ułożyć ściętą stronę na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Umieść pod brojlerem na około 5-7 minut, aby lekko zaczernić skórę.2B METODA pieczenia patelni pokryj dno patelni odrobiną oleju roślinnego.
Tomatillo umieścić na patelni i zapiekać z jednej strony, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Zdjąć z ognia.Metoda wrzenia 2C
Tomatillo umieścić w rondlu, przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Tomatillo wyjąć łyżką szczelinową.3
Umieść pomidory, sok z limonki, cebulę, kolendrę, paprykę chili, cukier w blenderze lub robocie kuchennym i pulsuj, aż wszystkie składniki zostaną drobno posiekane i wymieszane. Doprawić do smaku solą. Schłodzić w lodówce.
Podawać z frytkami lub jako akompaniament salsy do dań meksykańskich.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.