Tom Kha Gai
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Tom Kha Gai może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 46g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz galangal, kurczak, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Jeśli używasz dobrej jakości domowej roboty czas, wlać 24 uncje do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Jeśli chodzi o wrzenia, zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować. Gotować, aż zmniejszy się o połowę. Pomiń ten krok, jeśli używasz magazynu kupionego w sklepie.
Za pomocą moździerza i tłuczcie kawałki trawy cytrynowej, aż będą pachnące, ale nadal zwisające razem.
Dodać chili, i rozbić je trochę, zbyt. Odłóż to na bok.
W średniej wielkości rondlu połącz mleko kokosowe, wywar z kurczaka, liście limonki, trawę cytrynową i galangal. Włączyć ciepło do medium i doprowadzić ciecz do między 160 a 180 °F. upewnij się, że nie dojdzie do wrzenia. Gotować przez 10 minut.
Dodać grzyby i kurczaka, i dostosować ogień, aby upewnić się, że jest między 160 i 180 °F. mieszać od czasu do czasu, i niech gotować mieszaninę, aż kurczak jest gotowy.
Dodaj chiles i wyłączyć ogrzewanie. Dobrze wymieszać.
Dodaj sos rybny i sok z limonki do smaku.