Tofu w pikantnym czerwonym sosie kokosowym
Tofu w pikantnym czerwonym sosie kokosowym może być tylko sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 280 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż basmati, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Pikantne Tofu w kremie kokosowym (Bicol Express-style), oraz SOS Kokosowo-Orzechowy Z Chrupiącym Tofu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę, imbir i czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać w sosie sojowym, pasta curry, sól, mleko, i tofu; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 2 protokół. Wymieszać z bazylią; podawać na ryżu.