Tofu w pikantnym czerwonym sosie kokosowym

Tofu w pikantnym czerwonym sosie kokosowym
Tofu w pikantnym czerwonym sosie kokosowym może być tylko sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 280 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż basmati, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Pikantne Tofu w kremie kokosowym (Bicol Express-style), oraz SOS Kokosowo-Orzechowy Z Chrupiącym Tofu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj zieloną cebulę, imbir i czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać w sosie sojowym, pasta curry, sól, mleko, i tofu; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 2 protokół. Wymieszać z bazylią; podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pasta CurryPasta Curry
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawSos
Magazyn